Vijftien portretten

12 december 2016

Samen met fotografe Irma van Rijswijk toerde Maarten Schapendonk Van Emmaus Langeweg deze zomer door het land. Doel: portretten maken van Emmaus-mensen  voor het jubileumboek van Emmaus Nederland. Irma maakte de foto’s, Maarten deed de interviews. Eind dit jaar verschijnt het boek. De makers waren blij verrast door het enthousiasme van de mensen. Bewust schreven ze niemand persoonlijk aan, maar vroegen ze de Emmausgoepen om medewerking. Kwamen ze ergens op bezoek, dan gingen ze met iemand aan tafel die mee wilde doen. ‘Maar gaande de dag meldden zich ook anderen aan, bewoners en vrijwilligers.’ Uiteindelijk maakten ze vijftien portretten. Voor de mensen op de wachtlijst was er troost: misschien komt er nog een vervolgboek aan. Wat sprong er voor Maarten uit bij zijn toer langs de groepen? ‘Overal was hartelijkheid en betrokkenheid. Ik vond het prachtig!’

 

Geef een reactie